Search
Close this search box.

LinkedIn přidává štítky pro obsah generovaný AI

[[{“value”:”

LinkedIn je nejnovější sociální platformou, která přidává štítky k obsahu generovanému AI přímo ve streamu, prostřednictvím partnerství s Koalicí pro prokázání a autenticitu obsahu (C2PA), která používá datové značky k identifikaci AI obrázků. Jak můžete vidět v příkladu (zveřejněném odbornicí na influencer marketing Lii Haberman), AI generované obrázky zveřejněné na LinkedIn nyní budou obsahovat malý štítek C2PA v pravém horním rohu vizuálu ve streamu. Klepnutím na tuto ikonu budete moci vidět více informací o obrázku.

Štítky budou automaticky přidávány na základě kódových dat vložených do obrázku, jak je identifikováno procesem C2PA. C2PA je jednou z několika organizací, které pracují na stanovení průmyslových standardů pro obsah generovaný AI, což zahrnuje digitální vodoznaky, které nelze snadno odstranit z backendového kódu obrázků a videí. Mateřská společnost LinkedIn, Microsoft, již podepsala standardy C2PA, spolu s Googlem, Adobe a OpenAI. C2PA byla také přijata TikTokem pro jeho proces označování AI, který oznámil začátkem tohoto měsíce.

Většina sociálních platforem nyní má alespoň nějakou formu štítků pro obsah generovaný AI ve streamu, což pomůže zlepšit transparentnost a omezit šíření „deepfake“ obsahu a/nebo zobrazení věcí, které nejsou skutečné.

To je důležité, protože i když většina těchto zobrazení je obecně neškodná, i když vyvolávají otázky ohledně jejich autenticity (jako například Papež v péřové bundě), některá jiná zneužití by mohla mít větší dopad. Jako falešné obrázky útoku na Pentagon nebo falešné prezentace o válce mezi Izraelem a Hamasem. Tyto typy generací AI mohou ovlivnit veřejné mínění, což je velké riziko, když se blížíme k řadě voleb po celém světě.

A existuje značná možnost, že obsah generovaný AI bude hrát roli v nadcházejících volbách v USA. A často, i když je označen jako falešný, štítky jsou připojeny příliš pozdě, s vizuály, které již mají dopad.

Proto je důležité automatické a okamžité detekování, které zajistí, že takové štítky mohou být připojeny dříve, než získají trakci. Dalším krokem je pak zajistit, aby veřejnost rozuměla, co tyto štítky znamenají, ale dosažení jednotnosti v reportování je prvním cílem, na který je třeba se zaměřit.

Zdroj: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS“}]] 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS