Přeskočit na obsah

Mendel: Navdory vytrvat – Oddechová adventura

Další příjemnou českou adventurou, kterou si dnes tady v minirecenzi rozebereme, je hra s názvem Mendel: navzdory vytrvat. Opět se jedná o hru, kterou si můžete zahrát ZDARMA a to na webových stránkách České televize, stejně jako hru Vrána k vráně sedá, kterou jsme pro vás recenzovali v minulém článku.

Mendel: Navzdory vytrvat


Kdo má rád adventury, tak si zde opět přijde na své. Jednoduchá příjemná hříčka s českými texty i dabingem s naučným podtextem ze života Gregora Johanna Mendela. Jedná se o hru, která vám zabere maximálně jednu hodinku. Není tedy příliš dlouhá, ale za to si ji příjemně užijete. Navíc se dozvíte i něco o tom, jak v minulosti fungovali vědci a hlavně i něco málo o zakladateli genetiky.

„Vaše zápisky, které si během hraní zaznamenáváte“

Hra vás jistě také vtáhne svým příjemným grafickým zpracováním, které je ilustrováno roztomilou grafikou. Hru bych doporučil všem, kteří chtějí na chvíli vypnout v reálném světě a jít si zahrát něco jednoduchého a oddechového. Hratelnost je také velmi jednoduchá a intuitivní. Díky toho můžeme hru doporučit i dětem.


Ve hře samotné jak už z logiky věci vyplývá se stanete samotným Gregorem Mendelem, kde se zpočátku věnujete meteorologii. Po bedlivém zkoumání a bádaní pak odešlete své zápisky mezi odborníky. Jakmile tak učiníte, tak se vrháte do dalšího oboru, který v té době ještě vlastně ani neexistuje. Je jim samotné křížení genů rostlin, díky čemuž vznikla věda s názvem genetika.


Závěrem se jedná určitě o počin, který stojí za vaši pozornost. Svět nemusí být přece jen samá krvavá střílečka, která vám nic nedaruje.

Hru samotnou si můžete zahrát ZDE – Česká adventura Mendel: Navzdory vytrvat

Plusy:

Pěkná grafika
Dobrá hratelnost
Český dabing
Jednoduchý příběh

Zápory:

Příliš krátká

Obrázek: decko.ceskatelevize.cz

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS