Přeskočit na obsah

Meta aktualizuje zásady označování AI, aby ve svých aplikacích odhalila generovaný obsah

[[{“value”:”

Meta aktualizuje své AI štítky u obsahu, aby zajistila, že bude označen širší rozsah syntetického obsahu, v reakci na rostoucí záplavu generativních AI příspěvků v aplikaci.

Během několika posledních měsíců se na Facebooku objevuje stále více návnad pro zapojení AI a to také vytváří hromadu zapojení.

I sebemenší úroveň zkoumání by odhalila, že se nejedná o skutečný obraz. Ale Facebook používají miliardy lidí a ne všichni se chystají to zkoumat nebo mít základní digitální gramotnost, aby si vůbec uvědomovali, že generativní umělou inteligenci lze dokonce používat tímto způsobem.

Meta proto aktualizuje své zásady označování AI, aby zajistila, že více obsahu generovaného AI bude odpovídajícím způsobem označeno a zveřejněno.

„Náš stávající přístup je příliš úzký, protože zahrnuje pouze videa, která jsou vytvořena nebo upravena umělou inteligencí, aby se zdálo, že člověk říká něco, co neřekl. Naše zásady týkající se manipulovaných médií byly napsány v roce 2020, kdy byl realistický obsah generovaný umělou inteligencí vzácný a hlavní obavy se týkaly videí. V posledních čtyřech letech, a zejména v posledním roce, lidé vyvinuli další druhy realistického obsahu generovaného umělou inteligencí, jako je zvuk a fotografie, a tato technologie se rychle vyvíjí,“ uvedla Meta.

V rámci nového procesu bude k obsahu připojeno více štítků „Made with AI“, když Meta zjistí „standardní indikátory obrázků AI nebo když lidé prozradí, že nahrávají obsah generovaný AI“.

Meta říká, že ve svých aplikacích také ponechá více generativního obsahu AI, na rozdíl od jeho odstranění, přičemž štítky budou sloužit jak informačním, tak vzdělávacím účelům.

„Pokud zjistíme, že digitálně vytvořené nebo pozměněné obrázky, video nebo zvuk představují zvláště vysoké riziko materiálního klamání veřejnosti v důležité záležitosti, můžeme přidat výraznější označení, aby lidé měli více informací a kontextu. Tento celkový přístup poskytuje lidem více informací o obsahu, aby jej mohli lépe posoudit, a tak budou mít kontext, pokud stejný obsah uvidí jinde.“

Jinými slovy, štítky okamžitě informují uživatele, že obsah je falešný, a zároveň ukazují, co lze nyní dělat s AI, což pomůže zvýšit povědomí o tomtéž.

Je to dobrá aktualizace, i když zde hodně závisí na schopnosti společnosti Meta detekovat generativní AI v příspěvcích.

Jak bylo uvedeno je ve většině případů velmi zřejmé, že byl vytvořen AI. Ale jak se systémy umělé inteligence zlepšují a lidé se učí nové způsoby, jak je používat, bude také těžší je odhalit, což by mohlo omezit automatizovanou schopnost Mety detekovat takové věci.

Ale na druhou stranu, nový přístup také poskytne moderátorům Meta více vynucovacích pravomocí a mohl by velmi dobře sloužit důležitému účelu při zvyšování povědomí o tom, co lze dělat s padělky pomocí umělé inteligence.

Čas ukáže, ale vypadá to jako dobrá aktualizace, která by mohla mít vliv na rozšíření používání AI.

Zdroj: socialmediatoday.com

“}]] 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS