Přeskočit na obsah

Microsoft a Oracle zvažovaly sdílení serverů s umělou inteligencí kvůli nedostatku GPU

Oracle a Microsoft nedávno diskutovaly o dohodě, podle níž by si společnosti navzájem pronajímaly servery, pokud by jim došla kapacita pro rozsáhlé cloudové zákazníky s umělou inteligencí.

The Information hlásí, že nebylo učiněno rozhodnutí o dohodě, zaměřené na řešení nedostatku serverů pomocí špičkových GPU.

Obě společnosti oznámily v roce 2019 partnerství, které zákazníkům umožní spouštět výpočetní úlohy v obou cloudech, což vyžaduje vybudování přímých propojovacích optických spojů mezi datovými centry Oracle a Microsoft.

Stávající infrastruktura by mohla být použita ke sdílení kapacity GPU serveru, řekl The Information člověk obeznámený s touto záležitostí.

Microsoft přidělil některým svým interním týmům přístup k serverům s umělou inteligencí, aby zajistil zákazníkům přístup k počítačům.

OpenAI je jednou z těchto společností. Microsoft investoval miliardy do tvůrce ChatGPT a Dall-E, na oplátku získal exkluzivní licenci k nabízení svých služeb přes cloud Azure.

Kromě diskusí o sdílení zdrojů se Oracle zeptal Microsoftu, zda by mohl přeprodávat software OpenAI zákazníkům Oracle podobně, jako přeprodává sadu Microsoft 365 pro produktivitu.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy