Přeskočit na obsah

Nástěnný přístupový bod AX1800 s Wi-Fi 6

Společnost TP-Link představuje na trhu novinku v podobě AX1800 bezdrátového přístupového bodu (AP) Omada EAP615-Wall, jenž podporuje nejnovější standard Wi-Fi 6, zároveň disponuje gigabitovými porty či technologií MU-MIMO a je určený k montáži na zeď.

Přístupový bod v nenápadném minimalistickém balení funguje ve dvou pásmech, která dokážou běžet simultánně, což dále zvyšuje rychlost a reaktivitu bezdrátového připojení. Maximální rychlost přenosu dat činí až 1 775 Mbit/s, z toho v méně náročném frekvenčním pásmu 2,4 GHz dosahuje až 574 Mbit/s, v pásmu 5 GHz pak jde až o 1 201 Mbit/s. Technologie MU-MIMO umožňuje současné připojení více koncových zařízení najednou při plné rychlosti. Optimalizovat výkon sítě lze kromě toho i díky technologii Band Steering (řízení pásma) či efektivnější modulaci OFDMA.

Součástí přístupového bodu jsou i čtyři gigabitové ethernetové porty, z toho jeden ve formě odchozího a tři příchozí. Jeden z příchozích portů zvládá mimo jiné i podporu technologie PoE (Power-over-Ethernet) pro napájení elektrickou energií, což znamená, že při instalaci odpadá nutnost tahání dalších kabelů. Konkrétně se jedná o standard 802.3af/at PoE.

Instalace je navíc snadná i díky tomu, že je tělo přístroje kompatibilní se standardizovanou elektroinstalační krabicí průměru 86 mm, tedy jak pro EU, tak i pro Spojené státy americké.

Zařízení je možné integrovat do jednotné platformy Omada SDN, jejíž součástí je funkce ZTP (Zero-Touch Provisioning), centralizovaná cloudová správa a inteligentní monitorování. Do řešení centralizované správy získáte přístup přes cloud, respektive přes aplikaci Omada, jejíž používání je maximálně pohodlné.

Nenápadný, a přitom elegantní vzhled přístupového bodu je vhodný do prakticky jakéhokoliv interiéru. Ať už se jedná o hotelové pokoje, restaurace, nemocnice, kanceláře nebo jiné veřejné prostory, splyne minimalistické zařízení s prostředím.

K dispozici je spousta technologií zabezpečení bezdrátové sítě a také různé možnosti ověřování, díky čemuž se nemusíte bát vytvořit k přístupovému bodu speciální síť pro hosty. K možnostem ověřování patří SMS, Facebook Wi-Fi, Voucher a další.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS