Přeskočit na obsah

Norský Element Logic vstupuje na český trh

Na tuzemský trh vstoupila společnost Element Logic. Společnost přišla jako první na světě s originálním řešením automatizovaných skladů AutoStore. Tento systém dokáže ušetřit až 80 % podlahové plochy. Nabízí škálovatelné a plně automatizované sklady s flexibilní kapacitou, které za hodinu zvládnou odbavit až tisíce jednotek. V Evropě takových řešeních Element Logic zavedl více než 100. Firmu s ročním obratem více než 100 milionů Eur povede bývalý místopředseda představenstva PNS a. s. Jindřich Kadeřávek. Instalace prvního AutoStore v Čechách začne již v září v Brandýse nad Labem.

Element Logic je prvním dodavatelem AutoStore řešení na světě. To spočívá v plné automatizaci skladů a odpovídá na všechny požadavky současné doby. Tedy pomáhá zrychlovat expedici zboží, snižuje náklady na skladovací prostory a dokáže ušetřit energii. Energetickou stopu dokáže ušetřit dokonce až o 75 %. „Firmy hledají možnosti, jak optimalizovat veškeré procesy spojené s logistikou. Moderní řešení skladů je klíčovou složkou pro stabilní udržení byznysu,“ uvádí Jindřich Kadeřávek, Managing Director Element Logic Czech Republic. „Element Logic díky desítkám let zkušeností dokázal vytvořit atraktivní a moderní řešení, která reagují na současné požadavky,“ dodává.

Logistika 4.0

S rostoucí poptávkou po automatizaci všech procesů a celkovou revolucí související s Průmyslem 4.0. je zavádění moderních technologií do tohoto sektoru naprosto nezbytné. Svou roli má i rostoucí sektor e-commerce, který tlačí poptávku po zrychlení logistiky. Týká se to především společností, které nabízí elektroniku, módu, sportovní vybavení, nebo kosmetiku. „Tyto sektory zažily velký boom především v době pandemie, kdy se počet objednávek za jeden den dostával až na úroveň v období Vánoc,“ přibližuje Kadeřávek. „AutoStore je pro ně efektivním řešením, které dokáže za hodinu odbavit až tisíce objednávek,“ dodává.

Ušetření plochy i personálních nákladů

Základem AutoStore řešení jsou vrstvené zásobníky různých výšek, které se dají sestavit v jakémkoliv prostoru. Navržení skladu je tak možné realizovat v nových budovách, tak ve stávajících prostorech. „Firmám tak dokážeme ušetřit až 80 % podlahové plochy, čímž jim zbude více prostoru pro další aktivit, jako je například výroba,“ uvádí Kadeřávek. Dalším důvodem, proč firmy potřebují snížit skladovou plochu, jsou také stále se zvyšující ceny nemovitostí. „Firmy se snaží přirozeně snižovat své náklady, které se za poslední roky v oblastech skladovacích prostor neustále zvyšují,“ doplňuje Kadeřávek. V neposlední řadě dokáže technologie AutoStore ušetřit 60 % personálních nákladů.

Vše jde samo

AutoStory jsou obsluhovány pomocí vysokorychlostních robotů. Ti rovněž zaručují nulovou chybovost při vychystávání zásob, což vede k rychlému a bezpečnému vyřizování objednávek. To zajišťuje klientům konkurenční výhodu na trhu. „Trh se neustále mění a je potřeba se adaptovat požadavkům současné doby, ve které je automatizace nezbytná,“ popisuje Kadeřávek. Netýká se to pouze samotného konkurenčního boje, ale i samotného přežití na trhu. „Zákazníci budou vždy nakupovat tam, kde je možné dostat produkt k cílovému zákazníkovi tím nejrychlejším a bezproblémovým způsobem,“ přibližuje Kadeřávek.

Instalace prvního AutoStore řešení v Čechách začne již v září

Koncem září začne v Brandýse nad Labem ve společnosti Continental Automotive instalace úplně prvního Autostore řešení u nás. To je navrženo tak, aby dokázalo online dodávat materiál přímo na výrobní linku a zefektivnil se tak celý proces výroby. Jedná se tedy o tzv. goods to person proces, který je zajištěn prostřednictvím třinácti robotů a čtyř speciálních swing portů, které dopravují biny z mezaninů dolů na podlahu. Instalace by měla být dokončena během prosince tohoto roku. „Společnost Continental rozšiřuje svou výrobu, zmenšuje se tak přirozeně plocha pro skladové hospodářství. AutoStore jsme pro ně navrhli v mezaninu, abychom co nejvíce ušetřili podlahový prostor, který je využíván na procesy spojené s příjmem materiálu a následnými expedičními procesy,“ uzavírá Jindřich Kadeřávek.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: B2B NETWORK NEWS