Přeskočit na obsah

Nové extendery, které protáhnou Wi-Fi 6 síť i do odlehlých koutů kanceláře

Nové AX3000 Mesh opakovače pásma (range extendery) RE700X a RE705X zvládnou rychle a jednoduše rozšířit bezdrátovou Wi-Fi síť, a to s podporou standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), což znamená vyšší rychlost i minimální odezvu i tam, kde signál původního routeru nebyl silný nebo zcela nepřítomný.

K výhodám extenderů TP-Link RE700X a RE705X patří jejich snadná instalace, jež spočívá v jejich umístění do volné elektrické zásuvky v dosahu stávajícího routeru (nebo mesh extenderu). Nastavení pak jednoduše provedete prostřednictvím mobilní aplikace TP-Link Tether. O dostatečnou sílu signálu se v případě modelu RE705X postará i dvojice externích antén, jež na těle samotného zařízení působí až překvapivě nenápadně. Až na tyto antény jsou oba modely takřka identické.

Rychlost připojení je omezena dosavadní rychlostí sítě, a je tak tedy vhodné extender využívat v kombinaci s routerem, který taktéž podporuje bleskurychlou síť Wi-Fi 6. A zkombinujete-li modely RE700X nebo RE705X s některým z routerů TP-Link kompatibilních s meshovou technologií OneMesh™, můžete si vytvořit ucelenou bezdrátovou síť v celé domácnosti bez ohledu na její velikost. Řečí čísel pak maximální rychlost přenosu dat u opakovače dosahuje hodnoty téměř 3 000 Mb/s, z toho 2 402 Mb/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Něco jiného je však rychlost papírová a něco jiného reálná. TP-Link se u svých opakovačů RE700X a RE705X snaží obě hodnoty co nejvíce sblížit díky implementaci pokročilých technologií, jako jsou adaptivní výběr cesty (Adaptive Path Selection), automaticky volící nejrychlejší cestu k routeru, či vysokorychlostní režim využívající paralelně obě pásma Wi-Fi.

Díky čtyřem vysoce výkonným zesilovačům vysílají opakovače RE700X a RE705X do těžko přístupných oblastí pokrývaného prostoru signál. Bezdrátová síť se pak dostane v rámci vaší domácnosti skutečně všude, a to v rychlosti dostatečné i pro náročnější on-line aktivity.

Kromě režimu opakovače můžete u modelů RE700X a RE705X využít i jejich integrovaný režim přístupového bodu, díky kterému můžete po ethernetovém kabelu zapojeném do příslušného portu vysokorychlostně připojit třeba 4K televizi, herní konzoli, stolní počítač nebo tiskárnu. Speciální dioda ukáže sílu signálu a instalaci provedete jednoduše díky tlačítku WPS, které známe z routerů. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod využívá technologii 2×2 MIMO pro možnost paralelního komunikace více koncových zařízení.

TZ

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy