Přeskočit na obsah

Nové multigigabitové přepínače uživatelům pomáhají vytěžit ze sítí maximum

Společnost Zyxel představila nové 5 a 8 portové neřízené přepínače MG-105 a MG-108. Obě novinky pomocí vysokorychlostního připojení 2,5 Gbps umožňují profesionálním uživatelům, tvůrcům obsahu a malým nebo středně velkým organizacím naplno využívat potenciál síťových zařízení náročných na přenosovou kapacitu.

Nová generace síťových zařízení, jako např. routery standardu WiFi 6, síťová úložiště (NAS) a notebooky nebo herní počítače s rychlostí metalické sítě 2,5 Gbps, vyžaduje rychlejší připojení. Vzhledem k těmto požadavkům mnozí uživatelé nedokáží tato zařízení využívat naplno. Společnost Zyxel naštěstí přichází s novým portfoliem multigigabitových přepínačů, s nimiž lze snadno upgradovat na vyšší rychlost a dosáhnout špičkového síťového výkonu. Uživatelé se tak mohou zaměřit na své hlavní aktivity a starosti s připojením hodit za hlavu.

Bezproblémové streamování multimédií Přepínače MG-105 a MG-108 jsou dokonalou volbou pro uživatele, kteří potřebují rychlost při streamování nebo přenosu velkých souborů na servery, síťová úložiště a další zařízení, a také pro lidi pracující z domova a náruživé hráče online her. Protože upgrade na rychlejší připojení by neměl být ničím složitým, podporují modely MG-105 a MG-108 na všech portech ethernetové připojení rychlostí 2,5 Gbps a současně si vystačí s běžnou kabeláží Cat5e. Pro uživatele to znamená snadnou cestu k výkonnější síti.

Plug-and-play provedení, tichý provoz a efektivita v jednom

Další výhodou nových přepínačů je, že není třeba provádět žádnou konfiguraci, která uživatele neokrádá o drahocenný čas. Díky plug-and-play provedení modelů MG-105 a MG-108 mají uživatelé rychlejší síť okamžitě k dispozici. Svými malými rozměry, možnostmi instalace na stěnu i pracovní stůl a bezventilátorovým provedením se nové přepínače hodí do každého domácího i kancelářského prostředí a ocení je všichni uživatelé, kteří kladou důraz na plynulé a nerušené hraní her nebo streamování obsahu. A v neposlední řadě musíme zmínit, že i přes svůj vysoký výkon se nové přepínače vyznačují nízkou spotřebou energie.

Vedle přepínačů MG-105 a MG-108 společnost Zyxel na trh uvádí také nové PoE injektory PoE12-30W a PoE12-60W, které se vyznačují vyšší přenosovou rychlostí a vyšším napájecím výkonem podporujícím přechod na sítě WiFi 6. Injektor PoE12-30W nabízí kapacitu napájení až 30 W a rychlost ethernetového připojení 2,5 Gbps, zatímco u modelu PoE12-60W tyto parametry dosahují až 60 W a 5 Gbps.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy