Přeskočit na obsah

Novva Data Centers nasadí v Utahu přizpůsobený robot Boston Dynamics

Americká firma pro datová centra Novva uzavřela partnerství s Brigham Young University za účelem rozmístění robotických psů v jejím kampusu v Utahu. Univerzita přizpůsobila roboty Boston Dynamics Spot speciálně pro monitorování zařízení.

Stroje BYU’s WIRE (Wes ‘Industrious Robot Employee) budou v kampusu Novva plnit „několik důležitých úkolů“, včetně monitorování teploty a vybavení, vítání hostů, potvrzení bezpečnostní prověrky v budově skenováním obličeje a rozpoznáváním a dalších obecných úkolů a misí zaměstnanců.

„Ve společnosti Novva je naším cílem být novým kampusem nových datových center zaměřeným na budoucnost ve světě,“ vysvětluje generální ředitel Wes Swenson. “WIRE je příkladem inovací a budoucnosti, přičemž řeší zásadní potřeby datových center a poskytuje jedinečnou zkušenost. Jsme velmi vděční studentům BYU za to, že nám pomohli s tímto projektem a vytvořili skutečně jedinečný produkt, který můžeme v našem zařízení nabídnout.“

“Jsme tímto projektem opravdu nadšeni,” dodává student inženýrství BYU James Green. „Vytvořili jsme produkt, který každému v Novva skutečně ušetří spoustu času, aby se mohl soustředit na strategičtější iniciativy. WIRE představuje budoucnost prostředí datových center. “

V červenci 2020 Novva oznámila plány na rozvoj kampusu v rozsahu 1 miliardy dolarů ve West Jordan v Utahu. Stavba probíhá ve čtyřech fázích a po úplném vývoji bude mít prostor datového centra celkem přes 139 000 čtverečních metrů.

První fáze, zahrnující datové centrum o rozloze 28 000 metrů čtverečních a 120 MW rozvodnu, bude brzy dokončena. Společnost uvedla, že kromě robotických psů, plánuje nasadit střešní zabezpečení drony pro exteriér.

Minulý měsíc společnost získala zařízení o výkonu 6 MW v Colorado Springs a oznámila plány na jeho rozšíření na 30 MW.

Společnost je vedena generálním ředitelem Wesem Swensonem a je financována společností CIM Group, majitelem, provozovatelem, věřitelem a vývojářem společnosti REIT. Od svého založení v roce 1994 pracuje s portfoliem přibližně 60 miliard dolarů v realitních a infrastrukturních projektech, včetně datových center.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy