Přeskočit na obsah

První kamery s celosvětovou certifikací pro ochranu proti výbuchu

Společnost Axis Communications oznámila dvě nové kamery s ochranou proti výbuchu, které jsou navrženy tak, aby monitorovaly rozsáhlé oblasti a odeslaly upozornění, kdykoli je detekován požár nebo kouř. Jsou ideální pro aplikace v oblasti zdraví, bezpečnosti a životního prostředí (HSE) v potenciálně hořlavých oblastech a mají celosvětovou certifikaci Ex.

AXIS XPQ1785 je PTZ kamera, která poskytuje dokonalý přehled o situaci v místě instalace. Nabízí rozlišení 1080p s 32× optickým zoomem a 360° nepřetržité otáčení a naklánění o rychlostí až 200°/s. Druhá novinka, kamera AXIS XFQ1798, je pevná s výkonným, extrémně světlocitlivým 4/3″ obrazovým snímačem a vynikajícím rozlišením 4K při 30 snímcích za sekundu.

Oba modely mají pětiletou záruku a jsou celosvětově certifikovány jako kamery třídy I/II/III Div 1 a zóny 1.21, IIC, IIIC z nerezové ocele (316L) pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu (podle NEC, CEC, IECEx, ATEX a dalších). Díky vestavěné analytické funkci detekce kouře neustále monitorují jakékoliv známky začínajícího požáru v potenciálně hořlavém prostředí a v případě jeho zjištění vyšlou automatické upozornění, čímž pomáhají chránit personál a snižují nebezpečí pomocí včasné reakce.

Tyto robustní kamery s ochranou proti výbuchu pomáhají chránit výrobní procesy na dálku a zajišťují, že pracovníci jsou do omezených a potenciálně výbušných prostředí vysíláni pouze v případě skutečné potřeby. S hlavním napájením (110–230 V) a sítí (Ethernet + port SFP pro optiku/koaxiální kabely) připojené přímo do kamery není potřeba další zdroj napájení.

Výroba pod kontrolou a celosvětová certifikace

Nové kamery AXIS XPQ1785 a AXIS XPQ1798 jsou prvními přírůstky v této řadě produktů od doby, kdy v dubnu 2021 společnost oznámila svůj záměr vyvíjet vlastní bezpečnostní kamery a zařízení chráněné proti výbuchu prostřednictvím nové dceřiné společnosti Axis Ex AB. Při výrobě vlastních zařízení může nyní Axis převzít plnou odpovědnost za design a kvalitu produktu, od rýsovacího prkna a výroby až po servis nebo podporu a také může svým zákazníkům nabídnout 5letou záruku, což je neobvykle dlouhá záruční doba na trhu kamer chráněných proti výbuchu. Po provedení auditu systému řízení kvality ve společnosti a shledání shody s normami ISO9001 a ISO 80079-34, jsou produkty Axis certifikované pro použití kdekoli na světě, na rozdíl od některých jiných zařízení chráněných proti výbuchu, které jsou certifikované pouze pro použití v konkrétních oblastech a které má společnost Axis v portfoliu od roku 2015.

Mezi nejdůležitější klíčové vlastnosti kamer AXIS XPQ1785 a AXIS XPQ1798 patří:

celosvětové certifikace Ex
analytika kouřového poplachu
-60 až +60 °C
pevná varianta s rozlišením 4K při 30 fps
PTZ varianta s rozlišením 1080p a 32× optickým přiblížením

Nové kamery se začnou dodávat prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis ve 3. a 4. čtvrtletí tohoto roku za cenu 445.000 Kč u AXIS XPQ1785 a 215.000Kč u AXIS XPQ1798.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: IT SECURITY NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy