Přeskočit na obsah

První zcela autonomní jízda v Evropě

Softwarová společnost pro samořídící vozidla Oxbotica oznámila „první bezpečné a udržitelné“ nasazení plně autonomního elektrického vozidla (EV) s nulovou obsazeností na veřejně přístupných silnicích ve Spojeném království.

Plně elektrické prototypové vozidlo AppliedEV, řízené společností Oxbotica, funguje v Oxfordu bez řidiče na palubě, což představuje další krok v komercializaci AV technologie. Cílem pro první veřejné nasazení na pozemních komunikacích se skupinou Ocado Group bude od roku 2023.

Oxbotica nyní také urychlí globální komerční nasazení autonomních vozidel. Ve spolupráci s partnery, jako jsou ZF, BP a organizace mobility Nevs, podle společnosti Oxbotica umožní autonomní kyvadlovou dopravu cestujících a platformy specifické pro dané odvětví, vše poháněné jejím základním produktem Driver.

Oxbotica Driver využívá kombinaci radarového vidění a laserových senzorů, aby poskytla vozidlu bohaté porozumění okolí, přičemž několik AI průběžně kontroluje a vysvětluje rozhodnutí.

Tento proces je základním požadavkem pro bezpečné nasazení autonomních vozidel s nulovou obsazeností a je základem vývoje inovativních pojistných řešení pro budoucnost dopravy.

„Oxbotica mění způsob, jakým se lidé a zboží pohybují. Naším cílem je být v oblasti bezpečnosti nerozeznatelnými od dokonalého a tento úspěch spolu s našimi partnery je toho důkazem,“ řekl Paul Newman, zakladatel a technický ředitel společnosti Oxbotica.

“Je to historický okamžik pro Spojené království, sektor dopravy a logistiky, technologii autonomních vozidel a společnost Oxbotica.”

Úspěch, oslavovaný jako první v Evropě, následuje po dvou letech rozsáhlých zkoušek společnosti Oxbotica, aby definovala její robustní bezpečnostní pouzdro a rozvinula architekturu svého systému v off-roadových provozech ve Velké Británii, Evropě a Severní Americe.

Oxbotica tvrdí, že je to také významný milník pro pojistný trh a vývoj pojistných řešení pro autonomní vozidla jako součást rozvíjející se sítě mobility ve Spojeném království.

Pojistný program, uspořádaný makléřem Marsh a vytvořený iniciativou Apollo Group ibott prostřednictvím MGA ve spolupráci s pojistitelem Aioi Nissay Dowa Europe, je první svého druhu ve Spojeném království a je přizpůsoben speciálně pro rizika spojená s autonomií L4. na otevřených cestách.

„Tato první evropská zkouška staví Spojené království jako cíl číslo jedna pro vývoj autonomních vozidel a posouvá nás směrem ke komercializaci a následným ekonomickým výhodám dostupným v této kategorii hyper-růstových technologií,“ řekl Gavin Jackson, generální ředitel společnosti Oxbotica.

„Autonomní vozidla přinesou miliardy liber nových příjmů a vygenerují tisíce vysoce kvalifikovaných pracovních míst a zároveň pomohou městům a podnikům splnit jejich cíle v oblasti snižování uhlíku. Náš plně elektrický, plně autonomní prototyp s nulovou obsazeností je přesně tím vozidlem nového typu, které bude v nadcházejících desetiletích tvořit hlavní pilíř dopravního průmyslu.“

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy