Přeskočit na obsah

PS VR2 se neprodává tak, jak by si Sony přála, informuje Bloomberg

Podle nejnovějších zpráv se zdá, že prodeje nedávno uvedené virtuální reality PS VR2 nejsou příliš rychlé. Tento nedostatek zájmu vyvolává otázku, co může být příčinou tohoto stavu.

Slabé prodeje virtuální reality PlayStation VR2

Co se týká samotných prodejů virtuální reality PlayStation VR2, tak zpravodajská agentura Bloomberg nedávno informovala, že od uvedení na trh 22. února letošního roku se příliš nevyprodává. Během období od konce února do konce března bylo podle zprávy IDC prodáno pouze přibližně 270 000 headsetů. Tento prodejní výkon je výrazně nižší než u původní verze PS VR, která se podařilo prodat více než milion kusů během osmi měsíců od uvedení na trh.

Analytik výzkumné společnosti IDC, Francisco Jeronimo, navrhuje snížení ceny headsetu jako možný důvod nedostatku zájmu o PS VR2. Podle Jeronima se v dnešním ekonomickém klimatu spotřebitelé po celém světě potýkají s rostoucími náklady na život, rostoucími úrokovými sazbami a rostoucím počtem propouštění. V této souvislosti mohou být náhlavní soupravy VR pro většinu spotřebitelů méně prioritní.

Obrázek: playstation.com