Přeskočit na obsah

Rajčata v ohrožení! Heinz spouští kampaň ve Fortnite

Oblíbený výrobce kečupu a fazolových konzerv Heinz se spojuje s Fortnite a spouští kampaň varující před celosvětově snižující se kvalitou úrodné půdy. Proč a jaké hodlá společnost udělat opatření?

Budoucnost rajčat v ohrožení

Již delší dobu celosvětově dochází k zhoršování kvality půdy pro pěstování rajčat. Na to se zaměřil kečupový gigant Heinz ve své spolupráci s Fortnite. Vytvořili mapu s názvem SOS Tomatoes, která nás zavede na ostrov, kde se ve sklenících pěstují malé sazeničky rajčat, jenž se poté přesadí do pole a až dozrají, tak se z nich vyrobí zmíněný kečup. Rovněž mapa poukazuje na věci ohrožující a komplikující pěstování veškeré zeleniny, jako je například právě se zhoršující kvalita půdy, která omezuje produkci tohoto celosvětově oblíbeného dresingu. Na ostrov se lze dostat buď přes Discover menu nebo speciální kód 1877-1435-6432.

Heinz opatření

Společnost Heinz se proto zavázala, že do roku 2025 chce na své kečupy využívat pouze udržitelně vypěstovaná rajčata či že do roku 2050 chce mít nulové emise. Zda to společnost opravdu dokáže zjistíme až časem.

Obrázek: fortnitecreativehq.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy