Přeskočit na obsah

Recept na quesadillu s fazolovou náplní

Pokud chcete ochutnat něco nového a máte rádi pikantnější pokrmy, vyzkoušejte tento recept blogerky Live With Anny.

Budete potřebovat:
– 4 lžíce olivového oleje
– 2 cibule
– 4 stroužky česneku
– 1 plechovku krájených rajčat (400 g)
– 1 plechovku vařených tmavých fazolí (410g)
– 4 lžíce vařené kukuřice
– sůl
– pepř
– lžičku chilli
– hrst nasekaného koriandru
– šťávu z ½ limetky
– 200 g sýru typu čedar
– 4 pšeničné tortilly

Postup:
Na pánvi si rozpalte olivový olej a nechte na něm lehce zezlátnout nadrobno nasekanou cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho orestujte a nechte jej rozvonět. Dále přidejte rajčatovou směs, propláchnuté fazole a kukuřici. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte zhruba 5 minut vařit.

Nakonec směs osolte, přidejte pepř, trochu chilli, nasekaný koriandr a šťávu z poloviny limetky. Vše promíchejte a hotovou směs rozložte na jednu polovinu každé pšeničné tortilly. Směs na tortillách posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a přiklopte druhou polovinou tortilly. Pamatujte: tortilly se překládají, nerolují.

Z trouby vyjměte rošt, do spodní části trouby vložte plech a troubu si dejte předehřát na 240 °C.
Na rošt z trouby vložte 2 tortilly. Jakmile je trouba předehřátá, zapněte u ní funkci gril a dejte jí na teplotu 270 °C. Dříve než se trouba předehřeje, vložte úplně do horního patra trouby rošt s tortillami a nechte je pod grilem zapéct. Potrvá to zhruba 1 minutu. Poté rošt vyndejte, tortilly otočte a dejte je znovu na jednu minutu zapéct.

Trouba bude díky funkci grilu hodně horká; tortilly budou proto rychle hotové a krásně dokřupava opečené. Poté stejně opečte zbylé dvě tortilly.

 

TZ
@Jana Efmertová

Zdroj: Zdraví-lidé.cz

Generated by Feedzy