Přeskočit na obsah

Senua’s Saga: Hellblade II bude na konzolích běžet na 30 FPS

Nedávné náhledy na pokračování akčního dobrodružství Senua’s Saga: Hellblade II přinesly zásadní informace, včetně odchodu Anteema Antoniadesa, spoluzakladatele a režiséra-scenáristy Ninja Theory. Navíc se ukázalo, že na konzolích Xbox Series X/S bude hra běžet při 30 snímcích za sekundu.

Senua’s Saga: Hellblade II ve 30 snímcích za sekundu

Mark Slater-Tunstill, režisér vizuálních efektů, v rozhovoru pro německý zpravodajský portál GamePro potvrdil, že hra bude využívat dynamické škálování společně s 30 FPS, což podle něj podtrhuje kinematografický charakter hry. Snímková frekvence by mohla být pro některé hráče omezením, hlavně pro majitelé výkonného Xbox Series X, ale na výkonném PC by mělo být možné dosáhnout vyšších hodnot.
Vizuálně má být Hellblade II opravdu působivý, jak ukázala již řada snímků a videí. Zásluhu si na nádherném vizuálu připisuje využití Unreal Engine 5, který umožnil týmu Ninja Theory vytvořit hru s realističtějším vzhledem.
Díky Nanite geometry systému se podařilo zkrátit čas potřebný pro zpracování skenovaných objektů a integraci do herního světa, což umožnilo věnovat více času na doladění detailů.
Hra sice nabízí lineární průběh s několika možnostmi průzkumu, ale díky skenování skutečných lokací v Islandu a jejich transformaci do Unreal Engine 5 vyniká věrohodným a působivým prostředím. Vizuální kvalita a atmosféra jsou na špičkové úrovni. Ačkoliv Hellblade II může mít svá omezení v dynamice hry, zdá se, že v oblasti vizuálního dopadu stanoví nové standardy.
Senua’s Saga: Hellblade II vychází 21. května letošního roku na PC a konzole Xbox Series X/S. Hra bude součástí také předplatného Game Pass.

Obrázek: xbox.com

Příspěvek z superparmeni.eu

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS