Přeskočit na obsah

SoftBank a Kyocera provedly test backhaul systému využívajícího 5G mmWave

Japonský operátor SoftBank a společnost Kyocera provedli ověřovací test backhaul systému využívajícího pásmo milimetrových vln přidělené SoftBank pro služby 5G. Test byl proveden pomocí základnových stanic SoftBank umístěných v Akiruno City v Tokiu od ledna do dubna 2022.

Společnosti uvedly, že cílem testu bylo ověřit účinnost milimetrových vln jako backhaul linky; navázání end-to-end komunikace ze serveru CU (centralizovaná jednotka, agregační uzel)/DU (distribuovaná jednotka, distribuované uzly) ke komunikačním terminálům; potvrdit účinky změn počasí, jako jsou déšť a sněžení, a shromáždit data pro vývoj komerčních produktů vyhovujících specifikacím O-RAN Alliance.

Během testu SoftBank a Kyocera propojily 5G milimetrovou vlnu jako backhaul linku a provedly testy připojení ze serveru jádra 5G sítě ke komunikačním terminálům přes CU/DU, dárcovské stanici a přenosové uzlové stanici.

„Tento systém používal 5G milimetrovou vlnu k propojení páteřního spojení mezi dárcovskou stanicí a přenosovou uzlovou stanicí, které tvoří přístupovou oblast. Dárcovská stanice odpovídala front-hole specifikacím O-RAN Alliance, které se připojují k síti. S ohledem na výsledky demonstračních testů Kyocera a SoftBank s potěšením oznamují, že úspěšně ověřily stabilní komunikaci a efektivitu systému,“ uvedla SoftBank. „Prostřednictvím této demonstrace Kyocera a SoftBank potvrdily, že backhaul systém využívající 5G milimetrové vlny by přispěl ke zkrácení doby výstavby a snížení nákladů díky efektivnímu využití v oblastech, kde je obtížné instalovat sítě 5G kvůli problémům, jako je topografie.”

Obě společnosti také potvrdily, že technologie milimetrových vln 5G by mohla být novým prostředkem komunikace mezi základnovými stanicemi a terminály.

Kyocera a SoftBank také uvedly, že budou nadále zvažovat, jak řešit problémy, jako je snížení spotřeby energie a provozní automatizace. Obě společnosti také zváží systémy, které lze aplikovat na různé potřeby v Japonsku i v zámoří.

V říjnu 2021 SoftBank oznámila, že začala nabízet služby 5G Standalone. S tímto novým spuštěním společnost SoftBank prohlásila, že je prvním operátorem v Japonsku, který nabízí komerční služby 5G SA.

Japonský operátor poznamenal, že nejdůležitějšími funkcemi sítí 5G SA jsou jejich schopnost poskytovat segmentování sítí a soukromé sítě 5G, což jsou sítě přizpůsobené individuálním potřebám podniku, a další funkce připojení založené na pokročilých technologiích.

SoftBank původně spustila komerční služby 5G v Japonsku prostřednictvím architektury NSA v březnu 2020.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS