Přeskočit na obsah

Sony INZONE: Přichází nový hráč na poli kvalitních herních sluchátek

Sony Inzone H9 hodnocení AVERIA TECH LAB

Všichni jistě známe nebo jsme alespoň slyšeli o japonské firmě Sony, která vytváří všelijaké hmotné produkty i úspěšné videohry. My se podíváme na jejich trojici herních sluchátek Inzone H3, Inzone H7 a Inzone H9, o nichž se říká, že jsou velkým překvapením.

Design sluchátek

Všechny tři modely sluchátek Sony INZONE působí, díky jejich čisté bílé barvě s černými prvky, minimalistickým a moderním dojmem. Tvar i měkkost náušníků byly vytvořeny k minimalizaci tlaku na uši. Široký a zároveň měkký hlavový most je navržen tak, aby vám při dlouhodobém nošení zajišťoval co největší pohodlí.

Sluchátka, a to všechny troje, jsme testovali, a potvrzujeme, že s nimi můžete klidně strávit 7-8 hodin pohodového hraní. Více jsme prozatím v redakci nezkoušeli.

Sony Inzone H9 H7 H3

Sony INZONE H3

Sluchátka Sony INZONE H3 jsou z trojice modelů nejlehčí (299g) a jako jediné drátové s možností připojení přes USB-A nebo 3,5mm jack. Kabel je 1,2 metru dlouhý, tudíž by vás při hraní neměl nijak omezovat. Sluchátka mají sklápěcí raménkový a velmi flexibilní mikrofon, který vám zajistí tu nejrychlejší komunikaci se členy vašeho týmu. Když už nebudete chtít komunikovat, stačí mikrofon jednoduše ztlumit a vrátit do původní vyklopené polohy nahoru. S frekvenčním dosahem 10 až 20 000 Hz vám sluchátka zajistí ten nejlepší a nejvěrnější zvuk. Cena tohoto headsetu se pohybuje kolem 2000 korun.

Sony Inzone H7

Sony INZONE H7

Sluchátka Sony INZONE H7 jsou, z již zmíněné trojice modelů, první bezdrátová, středně těžká sluchátka (325g) s připojením přes Bluetooth 5.0 a vydrží baterie až dlouhých 40 hodin. Sluchátka mají stejný sklápěcí raménkový a velmi flexibilní mikrofon jako jejich předchozí levnější drátová verze. Upozorňujeme ale, že pro správné a bezproblémové fungování s vaším počítačem je potřeba si nainstalovat aplikaci INZONE Hub, ve které si samotná sluchátka můžete nastavit. Krom jejich bezdrátovosti má headset dokonce funkci přijímání hovorů, k tomu samozřejmě patří i ovládání hlasitosti. Tato bezdrátová sluchátka jsou k sehnání za cca 4 500 korun.

Sony Inzone H9

Sony INZONE H9

Nejdražší a zároveň nejtěžší (330g) jsou druhá bezdrátová sluchátka Sony INZONE H9. Většina funkcí je stejná jako u předchozích bezdrátových sluchátek Sony INZONE H7, mají tedy též připojení Bluetooth 5.0, sklápěcí raménkový a velmi flexibilní mikrofon, aplikaci pro správné fungování s počítačem INZONE Hub či funkci přijímání hovorů s ovládáním hlasitosti.

Hlavními rozdíly od předchozího modelu je kupříkladu funkce aktivního potlačení okolního hluku (ANC) nebo naopak režim pass thru, kdy sluchátka okolní hluk propouští. Mezi jednotlivými režimy lze dokonce rychle přepínat tlačítky na bocích sluchátek. Dalším rozdílem jsou syntetické kožené náušníky místo levnějších látkových či doba výdrže baterie „pouhých“ 32 hodin, což se ovšem může lišit podle úrovně hlasitosti nebo zapnutí aktivního potlačení okolního hluku. Cena těchto sluchátek se pohybuje kolem 6000 korun.

INZONE HUB a technologie 360 Spatial Sound

SONY logoPro všechny troje sluchátka si stáhnete software INZONE Hub, který vám umožní využívat další technologické vychytávky od Sony.

Technologie 360 Spatial Sound pro hraní, zahrnuje nově vyvinutý virtualizátor pro hraní her. Tento software dokáže vytvořit ve sluchátkách prostorový zvuk z vícekanálových zvukových signálů přesně tak, jak to tvůrci her zamýšleli.

Můžete si také stáhnout aplikaci 360 Spatial Sound Personalizer pro své mobilní telefony a vychutnat si tak opravdový zvukový zážitek optimalizovaný přesně podle tvaru vašich uší. A tohle opravdu Sony umí. Myslíme tím, že umí vytvořit ten zvukový zážitek.

Technologie ANC

V redakci jsme u modelu H9 zjistili také technologii ANC, což je aktivní potlačení okolního hluku. Tato technologie, která za pomoci duálního snímače umí, prostě a krátce řečeno, odfiltrovat okolní ruchy, jako třeba „prudící“ ségru nebo mladšího bráchu hrajícího si na hasiče. A ano, pro někoho může být tato funkce zbytečná, protože má doma klidnou domácnost, takže si může klidně vybrat model Sony INZONE H7 a ušetřit tak nějaké peníze za nákup headsetu.

Tahle vychytávka funguje tak, že při její aktivaci budou potlačeny pouze statické okolní ruchy, takže nemusíte mít strach, že neuslyšíte váš zvonící mobilní telefon, nebo zvonek u dveří. To, jak silně bude tato funkce na vás působit, si můžete nastavit sami.

Sluchátka mají certifikaci od Discordu. Budete mít jistotu, že tento headset bude správně fungovat s hlasovými, textovými a video komunikačními službami, takže při pokecu s kámoši na této sociální síti budete v klidu. Mikrofon je zde kvalitní, ale je to prostě poměr cena výkon, takže youtubeři a profesionální komentátoři stejně nedají dopustit na své mikrofony specializované pro tento typ zvukových aktivit.

Technologie

Sony Inzone nabíjení

Rychlé nabíjení a nabíjení při hraní

Technologie bezdrátových sluchátek umožňuje nabíjet sluchátka velmi rychle, takže je nabijete za 10 minut na 60 minut provozu. Také je můžete nabíjet při hraní her.

Sony Inzone bluetooth

Díky 2,4 Hz technologii použité při přenosu dat máte zajištěno kvalitnější a rychlejší spojení jak s mobilním telefonem, tak s PC nebo konzolí Sony Playstation.

Hodnocení

Díky množství funkcí i vzhledu sluchátek můžeme za celou naší redakci potvrdit, že sluchátka Sony INZONE H3, INZONE H7 a INZONE H9 jsou opravdu tak dobrá, jak se o nich říká. Pro hodnocení jsme vybrali nejvyšší řadu sluchátek, tedy Sony INZONE H9, kterým udělujeme 4 a půl hvězdy z 5ti možných. Zvuk je perfektní, design čistý a moderní, mikrofon pěkně drží, kde je třeba. Ovládání je jednoduché a přístupné. Jediná „chybka“, kterou jsme našli, jsou otisky prstů na bílé části sluchátek, pokud na sluchátka budete „šmatat“ tak jako my 🙂

Autor: Matouš Paska

Generated by Feedzy