Přeskočit na obsah

Soul byl na výstavě v Barceloně korunován chytrým městem roku

Hlavní město Jižní Koreje, Soul, bylo jmenováno Smart City roku 2022 na World Smart City Awards na Smart City Expo World Congress (SCEWC), který se koná v Barceloně.

Urbanistická transformace

Ceny oceňují nejvýznamnější iniciativy a projekty v odvětví inovací a transformace měst.

Čestná porota složená ze zástupců Barcelonské městské rady, OSN-Habitat, Světové banky, mise EK pro klimaticky neutrální a inteligentní města a Smart City Expo World Congress, ocenila hlavní město Jižní Koreje za platformu Smart Seoul.

Platforma aktivně podporuje politiky digitálního začleňování zaručující pět základních digitálních práv – komunikaci, mobilitu, vzdělávání, bezpečnost a využití technologií – a poskytující digitální služby šité na míru sociálně slabým.

„Je pro nás velkou ctí být vybráno jako vítězné město v těchto prestižních cenách,“ řekl prezident Seoul Digital Foundation Yosik Kang.

Dalšími oceněnými jsou:

Energie a životní prostředí: TerraGo Technologies pro údržbu a realizaci sítě veřejného osvětlení v americkém městě Chicago.

Mobilita: Iniciativa pro digitalizaci provozu Digi-V v německém městě Wiesbaden, vyvinutá společností Yunex Traffic.

Správa a ekonomika: City of Dublin za svůj projekt vývoje dronů.

Zabezpečení a bezpečnost: Amsterdam pro svou hru HackShield zaměřenou na kybernetickou bezpečnost pro mladé.

Začlenění: Globální iniciativa pro inkluzivní ICT (G3ict) pro projekt umělé inteligence města Atlanty pro inkluzivní chodníky.

Infrastruktura a budovy: Buenos Aires pro projekt Ciudad 3D, nový nástroj na podporu udržitelného rozvoje měst.

Aktivace technologií: belgické město Bruggy pro svou platformu Smart City Data, která zahrnuje také města Leuven a Roselare.

Kategorie inovace: společnými vítězi jsou AutoSafety Uganda, iniciativa ke snížení nehod a znečištění v africké zemi vyvinutá projektem Wanyama Autosafety Initiatives a Empowering Cities through Data indického ministerstva pro bydlení a městské záležitosti.

Ocenění za vedení, které oceňuje jednotlivce a organizace, které podporovaly vývoj chytrých městských řešení na mezinárodní úrovni, získal Emilia Saiz, generální tajemník UCLG – United Cities and Local Governments a Aníbal Gaviria, guvernér Antioquie (Kolumbie).

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy