Přeskočit na obsah

Společnost Vultr spouští nabídku suverénního a privátního cloudu

Cloudová hostingová společnost Vultr spustila novou nabídku suverénního a privátního cloudu.

Nabídka Vultr Sovereign Cloud a Private Cloud, která je k dispozici od 10. dubna, je reakcí na rostoucí význam digitální suverenity a potřebu snížit závislost na hyperscalelerech.

Nová cloudová nabídka následuje krátce po vydání služby Vultr Cloud Inference, která umožňuje zákazníkům nasadit modely a schopnosti inference umělé inteligence prostřednictvím infrastruktury společnosti Vultr, která zahrnuje 32 datových center na šesti kontinentech.

Kombinace s nabídkou suverénního cloudu společnosti Vultr umožní vládám, výzkumným institucím a podnikům zajistit, aby data AI byla vázána místními předpisy o suverenitě dat, rezidenci dat a ochraně osobních údajů.

Za tímto účelem společnost Vultr spojila své síly s místními poskytovateli telekomunikačních služeb, včetně společnosti Singtel, a dalšími partnery a vládami po celém světě, aby mohla vytvářet a nasazovat cloudy spravované lokálně v jakémkoli regionu.

Zákazníci mají technologickou nezávislost prostřednictvím vyhrazené řídicí roviny, která je zcela oddělena od centrální řídicí roviny, jež spravuje zdroje v celém portfoliu datových center společnosti Vultr. Vultr Sovereign Cloud a Private Cloud jsou také spravovány výhradně státními příslušníky hostitelské země, což vede k auditní stopě, která je v souladu s nejvyššími standardy národní bezpečnosti a provozní integrity

„Abychom reagovali na rostoucí potřebu zemí mít pod kontrolou vlastní data a snížili jejich závislost na malém počtu velkých globálních technologických společností, bude nyní společnost Vultr nasazovat suverénní cloudy na vyžádání pro národní vlády po celém světě,“ řekl J. J. Kardwell, generální ředitel mateřské společnosti Vultr, Constant. „Aktivně spolupracujeme s vládními orgány, místními telekomunikačními společnostmi a dalšími partnery v jednotlivých zemích, abychom mohli poskytovat řešení Vultr Sovereign Cloud a Private Cloud po celém světě, a připravit tak zákazníkům cestu k poskytování plně vyhovujících inovací v oblasti umělé inteligence ve velkém měřítku.“

V evropských zemích v současné době existují obavy týkající se umístění pracovních zátěží v regionech, které nejsou suverénními cloudy. V reakci na to několik poskytovatelů cloudových služeb vyvinulo nabídky suverénních cloudů. Google i Microsoft zvolili přístup vytvoření společného podniku s místními společnostmi.

Ve Francii se Google spojil se společností Thales a vytvořil vyhovující společnost a Microsoft se spojil se společnostmi Capgemini a Orange. Podobný přístup zvolil Google také v Německu se společností T-Systems a v Belgii se společností Proximus.

Společnost Oracle (OCI) má v Evropě dva suverénní cloudové regiony, které se nacházejí ve Španělsku a Německu. V listopadu si Komise EU vybrala společnost OCI pro šestiletou dohodu, v jejímž rámci budou instituce, orgány a agentury EU využívat její služby cloud computingu.

Microsoft Cloud for Sovereignty byl spuštěn v prosinci 2023 a je k dispozici ve všech regionech Azure a AWS také plánuje suverénní cloudové regiony v Evropě, přičemž první se bude nacházet v Německu.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS