Přeskočit na obsah

Steam končí podporu Windows 7, 8 a 8.1 v příštím roce

Steam patří k největším digitálním platformám pro nákup her na PC. Nahradila většinu fyzických kopií her, což zjednodušilo distribuci pro vývojáře a umožnilo uživatelům instalovat hry na Windows, Linux a iOS.

Steam ukončí podporu na starších operačních systémech

Valve, vlastník a zakladatel platformy, se rozhodl provést významnou změnu v podpoře operačních systémů Windows. Podpora bude poskytována pouze pro Windows 10 a 11. Pokud stále používáte Windows 7 nebo 8.1, měli byste svůj systém upgradovat, neboť Steam přestane na těchto systémech fungovat příští rok. Hlavním důvodem je implementace nových funkcí prohlížeče Google Chrome, které fungují pouze na nových operačních systémech.

Naštěstí se tato změna dotkne jen malého procenta uživatelů. Podle únorových statistik společnosti Valve používá pouze 0,09 % celkových uživatelů 32bitovou verzi Windows 7 a celkově 1,42 % na 64bitové verzi. Na Windows 8.1 je to pouze polovina procenta celkových uživatelů.

Valve není jedinou společností, která přijala takové razantní kroky. Epic Games učinilo totéž s novou aktualizací své populární multiplayerové battle royale střílečky Fortnite. Aktualizace představila nový Unreal Engine 5, který je pro starší systémy příliš náročný.

Obrázek: store.steampowered.com