Přeskočit na obsah

Středočeský kraj pořídí pro školy 5000 počítačových licencí za 19,4 mil. Kč

Středočeský kraj pořídí pro školy 5000 počítačových licencí. Za software včetně práv na tři roky zaplatí 19,4 milionu korun. Vyhodnocení zakázky dnes schválila rada kraje. Díky hromadnému nákupu by měl kraj ušetřit, informoval ČTK mluvčí hejtmanství David Šíma.

Podle radního pro investice, majetek a veřejné zakázky Libora Lesáka (ODS) se díky výběrovému řízení na centralizovaný nákup podařilo dosáhnout úspory 40 procent oproti předchozí praxi, kdy si školy zajišťovaly nákupy a aktualizace softwarových licencí samostatně. Radní pro školství Milan Vácha (STAN) považuje za výhodu, že žáci získají licenci také pro domácí využití. „Přispějeme tím ke snížení sociálních rozdílů,“ dodal Vácha.

Příspěvkové organizace využívají software MS Office a dosud si každá licenci zajišťovala sama včetně každoroční obnovy. Z analýzy trhu vyplynulo, že nabídková cena je v případě hromadné objednávky licencí výrazně nižší. Vzhledem k požadované kompatibilitě s dosavadním vybavením je nutné zakoupit softwarové řešení téhož poskytovatele, tedy společnosti Microsoft.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: eGOVERNMENT NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS