Přeskočit na obsah

Sugar Land spolupracuje se specialistou na autonomní aerotaxi Wisk

Město Sugar Land v Texasu spolupracuje se společností Wisk Aero pro pokročilou leteckou mobilitu, aby přineslo autonomní AAM do oblasti Greater Houston.

V rámci tohoto nového partnerství Wisk a Sugar Land identifikují a posoudí místo na regionálním letišti Sugar Land pro rozvoj infrastruktury vertiportu, která by Wisk umožnila provoz autonomního aerotaxi.

Společně uvádí, že toto počáteční partnerství položí základy a bude sloužit jako brána pro vytvoření větší sítě v celém regionu Greater Houston.

Autonomní operace eVTOL

Wisk, plně vlastněná pobočka Boeingu se sídlem v oblasti San Francisco Bay Area, bude poskytovat poradenství ohledně technických potřeb pro operace autonomního elektrického vertikálního vzletu a přistání (eVTOL), včetně infrastruktury, školení, pozemních provozních postupů a plánů potenciálního rozšíření areálu.

Sugar Land se zaměří na integraci AAM do svých dlouhodobých plánů, bude prosazovat zapojení komunity a zavádí provozní politiku, jako je povolování infrastruktury a úrovně hluku.

„Sugar Land se zavázal vytvářet nové cesty a věřím, že náš neúnavný přístup upoutal pozornost soukromého sektoru, protože jsme hledali inovativní řešení mobility v naší komunitě prostřednictvím úsilí, jako je pokročilá letecká mobilita,“ řekl městský manažer Sugar Land, Michael Goodrum.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Wisk Aero na novém konceptu, který by mohl změnit způsob, jakým cestujeme – nejen v našem městě, ale po celém světě. Sugar Land je skvělé místo, kde začít v regionu Houston, protože chceme být městem, kde jsou inovace druhou přirozeností, kde je podporována kreativita a kde se přijímá změna. Nemohli jsme si přát lepšího partnera než Wisk Aero, aby se k nám na této cestě připojil.“

Obě organizace společně prozkoumají začlenění zařízení pro údržbu a školení v Sugar Land a zapojí místní a regionální zainteresované strany do rozvoje tras, které spojí Sugar Land s regionem Greater Houston, jako je centrum Houstonu a Houston Airport System.

„Oblast Greater Houston zažívá jeden z nejvyšších populačních růstů v zemi, což vyžaduje nové a efektivní způsoby, jak se pohybovat po celém regionu,“ řekl generální ředitel Wisk Brian Yutko. „Strategická poloha společnosti Sugar Land v regionu Greater Houston a její prozíravé vedení města z ní činí ideálního partnera, který má jedinečnou pozici jako první lídr v zavádění leteckých taxislužeb.“

„Těšíme se na spolupráci se Sugar Land, místními zúčastněnými stranami na ekosystému a FAA na pozemní i letecké infrastruktuře, protože přinášíme autonomní letecké taxi služby do regionu Greater Houston.“

Před nynějším oznámením Wisk strávil posledních 18 měsíců aktivním rozvojem ekosystému zúčastněných stran a místních vztahů, které budou hrát v rámci této nové dohody klíčovou roli a pomohou dosáhnout dlouhodobého úspěchu budoucích leteckých taxislužeb.

Zástupce státu Texas David Cook dodal: „Tato partnerství veřejného a soukromého sektoru jsou přesně to, co jsme doufali, že vyplyne z přijetí naší legislativy během 88. legislativního zasedání a upevní Texas jako lídra v tomto novém technologickém prostoru.“

Zdroj: smartcitiesworld.net
Obrázek: wisk.aero

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS