Přeskočit na obsah

Švýcarská burza získala regulační povolení k zahájení digitální burzy

Švýcarská burza SIX uvedla, že získala regulační povolení k zahájení digitální burzy. Podle oznámení švýcarský úřad pro dohled nad finančním trhem schválil povolení digitální burzy s názvem SDX.

SIX odhalil, že obdržel dvě licence od FINMA (Swiss Financial Market Supervision Authority), aby zahájil provoz burzy a depozitáře pro cenné papíry založené na blockchainu. Firma zveřejnila prohlášení, v němž uvádí:

“Toto povolení umožňuje SDX zahájit provoz s plně regulovanou, integrovanou infrastrukturou pro obchodování, vypořádání a správu založenou na technologii distribuované účetní knihy pro digitální cenné papíry. Díky těmto licencím může SDX nyní nabídnout nejvyšší švýcarské standardy dohledu a regulace.“

Připraveno k zahájení provozu

Po schválení regulačních orgánů společnost SIX odhalila, že je nyní připravena zahájit regulovanou infrastrukturu pro obchodování, vypořádání a správu založenou na blockchainu. Jakmile bude burza aktivní, bude nabízet akcie a dluhopisy ve formě digitálních tokenů. Globální ředitel burzy SIX naznačil, že společnost může také nabízet tokenizované verze fondů a aktiv obchodovaných na burze, jako jsou nemovitosti a umění.

Alternativa ke směnárnám kryptoměn

Ačkoli není jasné, kdy by mohl být nový produkt uveden na trh, digitální burza by mohla poskytnout alternativu ke kryptoměnovým burzám, z nichž většina funguje mimo oblast působnosti regulačních úřadů a jiných zavedených pravidel. Jedna z nejlepších digitálních burz na světě, Binance, získala mnoho varování a hrozeb od regulačních úřadů v různých zemích po celém světě. Další burzy, jako je Coinbase, regulovaná burza, také v posledních týdnech přitahovaly zájem SEC.

Před konkurencí

S uvedením nové platformy na trh bude SIX daleko před ostatními velkými burzami, jako je newyorská burza, pokud jde o nabídku cenných papírů na bázi blockchainu. Schválení je vnímáno jako významný krok v prostoru kryptoměn, který je v mainstreamu stále více přijímán. Několik velkých zemí zkoumá používání kryptoměn, zatímco Salvador schválil legislativu, která přijala Bitcoiny jako zákonné platidlo.

Kryptoměny v hlavním proudu

Velké finanční firmy jako PayPal, Mastercard a Square nabídly podporu digitálních měn, jako je Bitcoin. Kromě Salvadoru, který přijal Bitcoiny jako zákonné platidlo, schválila také ukrajinská vláda zákon, který v zemi legalizuje kryptoměny.

Společnost SIX v roce 2018 zahájila digitální burzu a tento krok z ní činí jednu z prvních velkých burz, která zahájila burzu určenou výhradně pro obchodování s digitálními aktivy. Společnost SIX také odhalila, že v příštích několika měsících bude pokračovat ve vývoji své technologie a zároveň přiláká klienty, jako jsou pojišťovací firmy, banky a institucionální investoři, než globálně zahájí provoz burzy.

FINMA rovněž vydala prohlášení o schválení regulačními orgány, v němž uvádí:

“Je to vůbec poprvé, kdy byla ve švýcarském finančním centru vydána licence na infrastruktury, které usnadňují obchodování s digitálními cennými papíry ve formě tokenů a jejich integrované vypořádání.”

Zdroj: cryptodaily.co.uk

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy