Přeskočit na obsah

Take-Two přebírá Gearbox Software, propouštění následuje

Embracer Group prodává Gearbox Software, vývojáře Borderlands, společnosti Take-Two Interactive za 460 milionů dolarů. Následuje propuštění několika zaměstnanců, přestože to nemá vliv na chystané tituly společnosti.

Nákup a následné propouštění

Embracer Group nedávno oznámila prodej své divize Gearbox Software, známé vývojáře hry Borderlands, společnosti Take-Two Interactive za sumu 460 milionů dolarů. V důsledku této akvizice někteří zaměstnanci Gearboxu sdíleli na sociálních sítích zprávy o svém propuštění. Gearbox potvrdil tyto změny v personálním obsazení, avšak s důrazem na to, že tyto kroky nijak neovlivní plánovaný vývoj jejich budoucích her.

Gearbox naznačil, že propuštění nepostihlo klíčové členy týmu zapojené do vývoje her, včetně očekávaného nového titulu z franšízy Borderlands. Společnost zdůraznila, že tato restrukturalizace souvisí s dlouhodobými plány Embracer Group a není přímo spojena s aktuálními herními projekty.

Propouštění vyvolalo reakce zaměstnanců na sociálních sítích, kteří oznámili svůj odchod z firmy. Jennifer Locke, manažerka PR v Gearboxu, prozradila na platformě X, že se propuštění týká mnoha lidí.

Obrázek: borderlands.2k.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS