Přeskočit na obsah

Phoenix používá simulační hru ke vzdělávání obyvatel o používání vody

Ochranný tým oddělení Phoenix Water Services vytvořil simulační hru, která otestuje schopnost obyvatel spravovat vodní portfolio města.

Hra na simulaci sucha (Drought Sim) je navržena jako vzdělávací nástroj, který obyvatelům pomůže lépe porozumět tomu, proč je důležité chránit zásobování vodou a co je v sázce pokaždé, když je učiněno rozhodnutí o hospodaření s vodou, bez ohledu na to, jak malé je.

Role tvůrce vodní politiky

V simulační hře je hráčům přidělena role tvůrce vodní politiky pro velké město – postižené těžkým suchem –, které slouží rodinám, firmám a farmám. Vedení města má omezený čas a potřebuje vyřešit nedostatek vody do tří let.

Prostřednictvím interaktivního dashboardu mají hráči devět kol, aby si vybrali ty nejlepší politiky a programy, které nejen prospějí obyvatelům, ale také sníží spotřebu vody a náklady na vodu, než bude příliš pozdě a městu dojde voda.

Město uvedlo, že i když byl zoufalý scénář vytvořen pro vzdělávací účely, města v USA čelí různým složitostem v krátkodobém a dlouhodobém řízení vodních zdrojů. Ve městě Phoenix je strategické plánování související s ochranou vody cílem již více než 100 let.

Výsledkem je, že Phoenix má robustní a rozmanité vodní portfolio a vždy hledá způsoby, jak rozšířit zásoby a zároveň povzbudit obyvatele, aby přijali kulturu ochrany.

„Voda je komplikovaná, ale každá komunita spoléhá na to, že tento životně důležitý zdroj prosperuje,“ řekl Elijah Tangenberg, specialista na vodní zdroje a spolutvůrce Drought Sim. „Chtěli jsme vyvinout tuto hru, aby pomohla průměrnému obyvateli pochopit, proč jsou přijímána rozhodnutí o hospodaření s vodou a jak tato rozhodnutí ovlivňují každodenní život.”

Tým byl inspirován k návrhu praktického nástroje prostřednictvím aktivního naslouchání a dosahu komunity.

Drought Sim je v současné době ve fázi beta testování a město hledá zpětnou vazbu od veřejnosti. Pokud by si organizace nebo škola chtěla zahrát Drought Sim a poskytnout zpětnou vazbu, může poslat e-mail na conservation@phoenix.gov.

„Cílem týmu Phoenix Water pro ochranu vody bylo zapojit lidi prostřednictvím hry, která dává studentům sílu,“ řekla Virginia Svec, specialistka na vodní zdroje a spolutvůrce hry Drought Sim. „Hráči musí využívat schopnosti kritického myšlení, aby mohli přijímat politická rozhodnutí týkající se sucha ve svém městě, ale zároveň musí vyvážit ekonomické a společenské faktory tak, aby vyhovovaly potřebám každého občana.“

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS