Přeskočit na obsah

Technologie umožňující až 4násobnou rychlost 3D tisku

Společnost Elvira představila technologii HUK3 uvedenou Raise3D, globálním výrobcem 3D tiskáren. Díky této technologii budou moci 3D tiskárny Raise3D řady Pro3 se speciální upgrade sadou HUK3 tisknout téměř čtyřnásobnou rychlostí.

„Často je slyšet argument, že nejrozšířenější a nejoblíbenější 3D tisková technologie FDM/FFF je bohužel poněkud pomalá,“ řekl Jan Šmejcký, ředitel společnosti Abc3D. „Technologický vývoj společnosti Raise3D svojí inovací HUK3 (Hyper Speed Upgrade) mění léta zažitá pravidla. Díky HUK3 lze zvýšit rychlost tisku pro řadu Raise3D Pro3 3D tiskáren 3 – 4 násobně, a to bez ztráty kvality povrchu a detailu výtisku.“

Raise3D se podařilo v návaznosti na vývoj vysokorychlostního modelu RMF500 aplikovat své poznatky také pro tiskárny řady Pro3, které nyní mohou dosáhnout rychlosti 3 – 4krát vyšší, než nabízí současná nejlepší profesionální tiskárna dostupná na trhu. To znamená, že výtisk, jenž dříve vyžadoval 24 hodin tisku, bude hotov za cca 8 hod. Cílem ale nikdy nebylo dát FFF tiskárně pouze povel k tisku vyšší rychlostí. Tou opravdovou výzvou bylo dosáhnout vyšší rychlosti při současném zachování stejné kvality přilnavosti vrstvy a povrchové úpravy, navíc s ohledem na zachování strukturální stability celé tiskárny.

Základem technologie je silná a torzní konstrukce řady Pro3, která umožňuje zachovat výtiskům vysokou rozměrovou přesnost a vynikající kvalitu povrchu při provozu i za extrémně vysoké rychlosti. Pokročilé vestavěné procesory tiskárny Pro3 umožnily vývojovému týmu společnosti Raise3D plně využít výkon inovativních algoritmů a zpracování více než 600 000 kroků za sekundu včetně aktivního potlačení nežádoucích vibrací. Toto řešení je částečně chráněno stávajícími patenty společnosti Raise3D.

TZ

Zdroj: B2B NETWORK NEWS