Přeskočit na obsah

Temu kvůli růstu počtu uživatelů pravděpodobně hrozí v EU přísnější pravidla

[[{“value”:”

Čínskému internetovému obchodu Temu, který patří skupině PDD Group, hrozí, že se na něj budou vztahovat přísnější pravidla Evropské unie pro internetový obsah, protože jeho průměrný počet měsíčních uživatelů v Evropě vzrostl nad stanovenou hranici. Tato pravidla se nyní vztahují na firmy jako Meta Platforms, Google, X či TikTok, uvedla agentura Reuters.

Podle zákona EU o digitálních službách (DSA) jsou společnosti s více než 45 miliony uživatelů označovány jako velmi velké onlinové platformy (VLOP). Tyto firmy se na svých platformách musí více snažit bojovat proti nezákonnému a škodlivému obsahu a padělaným výrobkům.

Internetový obchod Temu vstoupil na trh EU v dubnu loňského roku. Firma uvedla, že za šest měsíců do konce března měla v EU měsíčně v průměru 75 milionů aktivních uživatelů.

Evropská komise uvedla, že si je vědoma, že počet uživatelů Temu překročil hranici stanovenou DSA. „Jsme s platformou v kontaktu s ohledem na možné označení v budoucnosti,“ řekl mluvčí EK.

Čínský internetový prodejce módy Shein minulý měsíc oznámil, že má v EU měsíčně v průměru 108 milionů aktivních uživatelů a jedná s EK o svém označení podle DSA.

TZ/ČTK

“}]] 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS