Přeskočit na obsah

Uživatel Minecraftu vytvořil van Goghův obraz Hvězdná noc ve 3D

Uživatel počítačové hry Minecraft ve virtuálním herním světě postavil trojrozměrnou podobu obrazu Hvězdná noc od malíře Vincenta van Gogha. Hráč vystupující pod přezdívkou Chris DaCow stavbou z kostiček strávil měsíc. O výsledek ve formě osmiminutového videa se podělil s uživateli na sociální síti Reddit.

Obraz z roku 1889 je podle historiků umění jedním z vrcholných děl slavného nizozemského malíře. Olejomalbu hvězdného nebe nad jihofrancouzskou vesnicí Saint-Rémy-de-Provence vystavuje newyorské Muzeum moderního umění (MoMA).

Chris DaCow v rozhovoru s časopisem PC Gamer uvedl, že reprodukce díla není výsledkem mimořádného talentu, ale vášně pro stavění a roků zkušeností. Krajina zachycená malířem mu připadala tak krásná, že se v ní chtěl projít. Obdivování dvojrozměrného obrazu mu nestačilo, přidal si tedy i třetí rozměr.

„Chtěl jsem se podívat do nitra toho města a vidět van Goghovu hvězdnou oblohu! Vtipné je, že než jsem začal, nebyl jsem van Goghovým velkým fanouškem, ale po vytvoření celé stavby to rozhodně můj oblíbený umělec je,“ říká Chris DaCow.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy