Přeskočit na obsah

Více jak 170 zemí mohlo přijít o Steam verzi Helldivers II

Hráči Helldivers II v posledních několika dnech titul bombardovali negativními recenzemi kvůli rozhodnutí, které společnost Sony před několika dny učinila. Co se stalo?

Více jak 170 zemí přijde o Steam verzi Helldivers II. Na vině je Sony

Helldivers II se na začátku tohoto roku ukázala jako pravá senzace, překonávající veškeré předchozí statistiky v herním světě. I přes počáteční problémy získala obrovskou popularitu. Nicméně úspěch není věčný, a nedávno se titul stal terčem masivní vlny negativních recenzí ze strany hráčů. Zajímavé je, že tentokrát nebyli fanoušci naštvaní na samotné vývojáře, ale na společnost Sony.

Může za to Playstation Network (PSN)

Před pár dny společnost Sony oznámila, že od 6. května 2024 bude propojení Steam účtu s PSN účtem povinné pro nové hráče a od 4. června pro stávající majitele. Změna by měla významný dopad, neboť mnoho zemí nemá službu PSN dostupnou, což by mohlo znamenat, že by místní hráči byli vyloučeni z hry.
To se týká nejen afrických států a ostrovů, ale i některých evropských zemí jako Moldavska, Běloruska, Albánie a Srbska. Důvodem této změny byla snaha společnosti Sony efektivněji potírat hráče porušující pravidla hry. I když je pochopitelné, že tvůrci nechtějí podporovat podvody, způsob, jakým se rozhodli postupovat, vyvolal kritiku. Existují totiž jiné, méně zásadní způsoby, jak se vypořádat s tímto problémem.

Sony hodilo zpátečku

Ještě předtím než Sony vydalo své oznámení, tak Steam začal okamžitě jednat. A proto hráčům nabídl vrácení peněz a to i nad rámec jejich podmínek, což byl za nás vstřícný krok k této situaci.
Naštěstí v den, kdy měla nová politika vstoupit v platnost, Sony své rozhodnutí stáhlo a ponechalo stávající nastavení účtů.

Obrázek: playstation.com

Příspěvek z superparmeni.eu

Zdroj: Gamers Generation 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS