Search
Close this search box.

Activision zakládá nové studio Elsewhere Entertainment

Activision, nedávno převzatý Microsoftem a Xboxem, oznámil založení nového studia Elsewhere Entertainment ve Varšavě, které pracuje na nové AAA hře s důrazem na příběh.

Activision zakládá Elsewhere Entertainment

Activision otevřel nové studio v Polsku nazvané Elsewhere Entertainment. To se zaměřuje na vývoj nové AAA hry, která slibuje definovat žánr svým narativním zaměřením. Podle dostupných informací, nové studio nepracuje na projektech souvisejících s Call of Duty.

Založení Elsewhere Entertainment přichází týden po tom, co Xbox uzavřel čtyři studia patřící k Bethesda, včetně vývojářů her Hi-Fi Rush a Redfall. Přestože Xbox oficiálně nekomentoval důvody těchto uzavření, prezidentka Xboxu Sarah Bond zmínila, že tyto kroky byly provedeny v zájmu dlouhodobého zdraví firmy. Zpráva o otevření nového studia tak může překvapit, zvláště tak brzy po uzavření jiných studií kvůli snižování nákladů.

Podle blogového příspěvku, Elsewhere Entertainment bylo postaveno od základů jako samostatné studio, které má za cíl vytvořit prostředí podporující odvážné a rozmanité nápady. Misí týmu je inspirovat kreativní spolupráci a vybudovat franšízu s trvalým odkazem, který bude rezonovat daleko za hranicemi herního průmyslu.

Obrázek: xbox.com

Zdroj: Gamers Generation 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS