Přeskočit na obsah

EHang uskutečnil první autonomní osobní let nad Japonskem

Poskytovatel technologické platformy městské letecké mobility (UAM) EHang dokončil svou první autonomní letovou ukázku s cestujícími v Japonsku. Elektrický letoun s vertikálním vzletem a přistáním letěl podél pobřeží pláže Tanoura ve městě Oita se dvěma pasažéry a bez pilota.

Autonomní vzdušná mobilita

V červenci 2022 dokončil EH216 první japonský předváděcí let eVTOL point-to-point pro leteckou mobilitu v Oita City v prefektuře Oita. EHang a její partner, Okayama Kurashiki Mizushima Aero & Space Industry Cluster Study Group (MASC), znovu navštívili Oitu, aby předvedli první autonomní let EH216 s cestujícími v Japonsku, od kterého se očekává, že dále zvýší povědomí a zájem o UAM v místní komunitě a pomůže urychlit rozvoj japonského průmyslu UAM.

Autonomní vzdušný dopravní prostředek (AAV) přepravoval dva pasažéry a žádného pilota a létal se souhlasem japonského ministerstva půdy, infrastruktury, dopravy a cestovního ruchu (MLIT).

„Doufám, že dnešní letový test s cestujícími urychlí autonomní vzdušná vozidla, aby udělala další krok směrem k praktickým případům použití, aby toto odvětví plné příležitostí mohlo být v plném proudu,“ řekl Sato Kiichiro, starosta města Oita, prefektura Oita.

Xin Fang, provozní ředitel společnosti EHang, dodal: „Všechny tyto milníky jsou neoddělitelně spojeny s podporou a důvěrou japonského MLIT, místních vládních oddělení a našich partnerů.”

„EHang také prokázal spolehlivost našich produktů AAV. Budeme pokračovat ve spolupráci s našimi partnery na podpoře bezpečných, autonomních a ekologických řešení městské letecké mobility v Japonsku, abychom díky našim AAV pro cestující po celém světě přinášeli užitek více lidem.“

Červencové ukázkové lety, které proběhly také nad městem Fukuyama v prefektuře Hirošima, městem Sakaide v prefektuře Kagawa a městem Amagasaki v prefektuře Hyogo, znamenaly odpočítávání 1000 dnů do výstavy Expo 2025 Osaka, Kansai, která se chystá zavést technologii eVTOL pro veřejnost a má v plánu využívat vozidla eVTOL pro přepravu návštěvníků.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy