Přeskočit na obsah

Google Cloud kupuje Siemplify za účelem posílení bezpečnostních služeb

Siemplify, izraelský start-up v oblasti kybernetické bezpečnosti, byl odkoupen cloudovou částí společnosti Google za 500 milionů dolarů.

Společnost se specializuje na komplexní bezpečnostní služby a bude integrována do platformy Google Cloud, konkrétně její divize Chronicle.

Dohoda navazuje na slib společnosti Google prezidentovi USA Joe Bidenovi ze srpna 2021, že v příštích pěti letech investuje 10 miliard dolarů do kybernetické bezpečnosti.

Po loňském nárůstu frekvence a sofistikovanosti techničtí giganti v celém odvětví zintenzivňují opatření pro boj proti kybernetickým útokům a únikům dat.

Siemplify k dnešnímu dni získalo 58 milionů dolarů, přičemž poslední kolo financování proběhlo v květnu 2019. Mezi investory patřily G20 Ventures, 83North a Jump Capital.

V návaznosti na partnerství s Google Cloud zapůsobilo Siemplify na společnost vlastněnou Alphabet natolik, že byla předložena úplná nabídka odkupu.

Sunil Potti, generální ředitel Google Cloud Security, řekl: „Platforma Siemplify je intuitivní pracovní stůl, který bezpečnostním týmům umožňuje lépe řídit rizika a snižovat náklady na řešení hrozeb. Siemplify umožňuje analytikům bezpečnostních operačních center řídit své operace od začátku do konce, reagovat na kybernetické hrozby rychle a přesně a být chytřejší s každou interakcí analytika. Tato technologie také pomáhá zlepšit výkon SOC snížením počtu případů, zvýšením produktivity analytiků a vytvořením lepší viditelnosti napříč pracovními postupy.“

Integrace start-upu s Chronicle pomůže podnikům modernizovat a automatizovat jejich bezpečnostní operace.

Chronicle byla původně podniková bezpečnostní odnož projektu „X“ společnosti Google, dokud v roce 2019 nemigrovala do Google Cloud. Byla navržena jako platforma pro telemetrii kybernetické bezpečnosti, která sleduje pohyb dat mezi zařízeními a sítěmi za účelem zjišťování narušení.

Tyto nástroje používají bezpečnostní specialisté ke správě činnosti, spouštění procesů nápravy a k protokolování dat pro budoucí prevenci podobných útoků.

Zdroj: cloudcomputing-news.net

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy