Přeskočit na obsah

LinkedIn zdůrazňuje příležitosti pro B2C marketéry

LinkedIn předkládá B2C marketérům novou prezentaci na základě svého nejnovějšího průzkumu, který ukazuje, že uživatelé LinkedIn mají obecně více peněz na utrácení a také více chtějí utrácet za luxusní zboží než uživatelé na jiných platformách.

Na základě svého výzkumu „Meet the Member“ z roku 2023 se LinkedIn spojil se společností Interpret, aby poskytl nové přehledy klíčových trendů, které by se mohly promítnout do vašich marketingových plánů.

Za prvé, LinkedIn poznamenává, že ve srovnání s aktivními uživateli na jiných platformách vydělávají členové LinkedIn vyšší průměrné příjmy na domácnost (+19 %) a také si nárokují větší medián vlastněných aktiv (+9 %).

A uživatelé LinkedIn chtějí utrácet za špičkové produkty a zkušenosti:

„Životní styl a status jsou pro členy LinkedIn důležité. Rádi jsou v popředí trendů a produktových inovací a často využívají jejich sítě, aby objevili ty nejlepší produkty a služby a ovlivnili nákupní rozhodnutí.“

Jak je vidět v bublinovém grafu (nahoře), na základě dat se členové LinkedIn těší na větší nákupy, zatímco další poznatky zdůrazňují, jak si cení toho, aby byli informováni o nejnovějších inovacích.

Téměř polovina (47 %) plánuje v příštím roce investovat do velkého nákupu pro sebe a dva z pěti plánují nákup luxusního zboží v příštím roce.
61 % členů uvedlo, že by rádi vlastnili nejlepší verzi nebo model něčeho, co je k dispozici, a 58 % uvedlo, že chtějí být prvními, kdo zavede novou technologii, obojí vyšší než na jakékoli jiné platformě.
Členové využívají své sítě k objevování nejlepších produktů (68 %) a 71 % dává doporučení přátelům a rodině, což je v obou případech vyšší než u ostatních sítí.

 

To nemusí být velkým překvapením pro obchodníky s high-end produkty, ale stojí to za zmínku v širším kontextu a může poskytnout další podněty k zamyšlení pro vaše plánování.

Údaje o členech LinkedIn také zdůrazňují, jak se členové cítí při používání platformy, což také souvisí s jejich nákupním myšlením.

To jsou některé zajímavé poznámky, které by mohly ukázat na nové příležitosti v rámci platformy LinkedIn pro širší škálu produktových reklam a obsahu.

A přestože B2B marketing zůstává hlavním zaměřením LinkedIn, stojí za to zvážit, jak jednotliví uživatelé k aplikaci přistupují a co by to mohlo znamenat pro váš dosah.

Zdroj: socialmediatoday.com

 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS