Přeskočit na obsah

Sony Interactive Entertainment provádí rozsáhlé propouštění ve svých studiích

Sony Interactive Entertainment oznámilo propouštění ve studiích PlayStation, včetně uzavření London Studio. Hlavní důvod: přezkoumání podnikových potřeb a přizpůsobení se měnícímu se průmyslu.

Propouštění v herních studiích PlayStationu

Sony Interactive Entertainment ohlásila rozsáhlá propouštění ve svých interních studiích, včetně těch, které stojí za úspěšnými tituly jako Marvel’s Spider-Man, The Last of Us Part II a Horizon Forbidden West. Kromě toho došlo k uzavření London Studio, známého svou prací na VR hrách pro PlayStation. Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios, propouštění přičítá hlavně přerůstání společnosti.

Týmy zaměřené na technologie, kreativitu a podporu rovněž pocítí dopad těchto propouštění. Celkově se jedná o snížení personálu o 8 %, což znamená ztrátu práce pro přibližně 900 lidí. Hulst zdůrazňuje, že cílem PlayStation Studios bylo vždy vytvářet nejlepší hry pro fanoušky PlayStation a že globální síť studií představuje některé z nejkreativnějších a nejtalentovanějších týmů v herním průmyslu.

Společnost tak provedla posouzení svých studií a portfolia projektů na různých stupních vývoje a rozhodla, že některé z těchto projektů již nebudou pokračovat.

Obrázek: unsplash.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS