Přeskočit na obsah

Supermassive Games čelí výzvám v podobě propouštění zaměstnanců

Supermassive Games, známé svými tituly jako Until Dawn, plánuje propustit přibližně 90 zaměstnanců kvůli reorganizaci firmy.

Supermassive Games čelí propouštění

Ve světle aktuálních výzev na poli herního a technologického průmyslu, britské studio Supermassive Games, stojící za hrami jako Until Dawn a The Quarry, oznámilo plánované propouštění asi 90 zaměstnanců. Rozhodnutí herní společnosti přichází v reakci na složitou situaci v oblasti, kde studio musí provést zásadní reorganizaci ke zvýšení své udržitelnosti. Zpravodajský portál Bloomberg informoval, že propouštění se týká třiceti procent celkového počtu zaměstnanců, jelikož studio má celkem 300 lidí.

A statement from Supermassive Games. pic.twitter.com/9GkgIrYQvt

— Supermassive Games (@SuperMGames) February 26, 2024

Studio ve svém prohlášení zdůraznilo, že proces nebyl zahájen lehkovážně a byla vynaložena veškerá snaha vyhnout se takto drastickým opatřením. Supermassive Games uvedlo, že bude úzce spolupracovat se všemi dotčenými zaměstnanci, aby proces probíhal důsledně a s ohledem na všechny zúčastněné.

V kontextu celého odvětví, propouštění v Supermassive Games není ojedinělým případem. Od začátku roku 2024 došlo k více než 5 500 propuštěním v různých herních a souvisejících studiích, včetně Embracer Group, Microsoftu a Riot Games.

Obrázek: playstation.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS