Přeskočit na obsah

NEC postaví kabelový systém Východní Mikronésie (EMCS)

Společnost NEC Corporation oznámila, že zkonstruuje, dodá a nainstaluje podmořský kabelový systém s optickými vlákny pro kabelový systém Východní Mikronésie (EMCS).

Kabel je dlouhý přibližně 2 250 km a spojí čtyři ostrovy mezi Federativními státy Mikronésie (Pohnpei a Kosrae), Kiribati (Tarawa) a Nauru.

Bude to první podmořský kabel, který spojí ostrovy Tarawa (Kiribati), Nauru a stát Kosrae (FSM).

Společnost NEC oznámila svou roli v projektu a uvedla, že podepsala smlouvu s FSM Telecommunications Cable Corporation (FSMTCC), BwebwerikiNet Limited (BNL) z Republiky Kiribati a Nauru Fiber Cable Corporation (NFCC) z Republiky Nauru.

Je to projekt, který podporují vlády Austrálie, Japonska a Spojených států, přičemž tři země poskytují grantové financování na kabel.

„S nedávným pokrokem digitalizace má internetová konektivita a přístup k digitálním technologiím stále větší vliv na ekonomický a sociální rozvoj každého regionu,“ řekl Atsushi Kuwahara, výkonný ředitel divize podmořských sítí NEC Corporation.

“Je velkou ctí, že skupina NEC může využít své mnohaleté zkušenosti s technologií optických podmořských kabelů k tomu, aby přispěla k přístupu k informacím a komunikacím pro obyvatele, podniky a vlády tichomořských ostrovních zemí.”

NEC je významným výrobcem podmořských kabelů a vybudovala více než 400 000 km kabelů pro podmořské projekty.

V roce 2016 společnost NEC podepsala smlouvu s PT Telekomunikasi Indonesia (Telkom) na vývoj kabelového systému Indonesia Global Gateway Cable System (IGG), optického podmořského kabelového systému, který má propojit několik měst napříč indonéským souostrovím.

O rok později společnost spolupracovala s Belau Submarine Cable Corporation na propojení republiky Palau se stávajícím kabelovým systémem SEA-US.

NEC vyvíjí nový kabel TPU od Googlu a systém Anjana od společnosti Meta.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS