Přeskočit na obsah

Rogers tvrdí, že je v Kanadě první komerčně dostupnou samostatnou sítí 5G

Rogers Communications uvedl, že se stal prvním operátorem v Kanadě, který spustil národní komerční 5G Standalone (SA) síť v zemi, a jedním z prvních na světě.

Samostatné jádro 5G bude podporovat pokročilé případy použití a otevřenou síťovou architekturu. Většina 5G sítí, které jsou dnes v provozu, využívá architekturu Non-Standalone (NSA), která spojuje jádro LTE s novými rádii podporujícími frekvenční pásma 5G. Dalším krokem je nahrazení tohoto vyvinutého paketového jádra (EPC) novým cloudově nativním 5G jádrem.

Základem sítě Rogers SA je cloudové nativní duální 5G jádro Ericsson, které kombinuje síťové funkce EPC a 5GC do společné cloudové nativní platformy a umožňuje pokročilé bezdrátové funkce, jako je ultra nízká latence, segmentace sítě a mobilní okrajové výpočty. 5G jádro také pomůže Rogers rozšířit jeho 5G stopu.

„Dnešní uvedení přináší vzrušující nové příležitosti a možnosti pro průmyslová odvětví, podniky a spotřebitele v celé Kanadě,“ řekl Yasir Hussain, technologický ředitel Ericsson Canada. „Ericsson spolupracuje s našimi partnery ve společnosti Rogers na poskytování pokročilých služeb 5G a inovativních síťových řešení, která uspokojí rostoucí poptávku kanadských společností a spotřebitelů.“

Rogers zahájil zavádění 5G v lednu 2020 v centru Vancouveru, Toronta, Ottawy a Montrealu. Poté operátor oznámil nasazení svého jádra SA 5G v prosinci 2020, po němž následovala první certifikace zařízení 5G SA v Kanadě v říjnu 2021.

„Jsme nadšeni, že jsme první v Kanadě, kdo spustil komerční samostatnou službu 5G,“ řekl Jorge Fernandes, technologický ředitel Rogers Communications. „Tento milník podtrhuje naše pokračující vedoucí postavení v 5G a přinese zákazníkům okamžité výhody zvýšením pokrytí, škálovatelnosti a dostupnosti a zlepšením doby odezvy sítě, což umožní svět nových případů použití a aplikací.“

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS