Přeskočit na obsah

Rozšíření dosahu mobilního signálu

Řešení ZoneDAS pro větší dosah mobilního signálu je nyní k dispozici s novými opakovači MultiSite, které mohou díky kaskádovému zapojení pokrývat plochu o velikosti až 25 tisíc metrů čtverečních. Tato kombinace tak představuje ideální volbu pro pokrytí větších budov, nákupních center, skladů a mnoha dalších objektů mobilním signálem.

Člověk dnes očekává, že vedle kvalitní WiFi bude všude k dispozici také kvalitní pokrytí mobilním signálem. Kvalita mobilního signálu je důležitá z celé řady důvodů, přičemž jako hlavní se samozřejmě nabízí ten, že chceme být na příjmu. Určitě už každý zažil ten nepříjemný pocit nejistoty, který člověka přepadne, když zjistí, že se právě nachází mimo dosah signálu svého operátora. Na mobilní telefony se spoléháme jako na prostředek, který nás udržuje ve spojení, když třeba právě nesedíme za pracovním stolem v kanceláři.

Dvojnásob to pak platí o chytrých telefonech, které se navíc staly důležitým datovým zařízením. K vyřizování elektronické pošty, ke spolupráci s kolegy a k účasti na videokonferencích nám sice obvykle slouží notebooky a stolní počítače, čas od času se však vyskytnou situace, kdy k těmto úkolům používáme mobilní telefon. A když v takových případech není k dispozici WiFi, neobejdeme se bez kvalitního mobilního signálu.

Dvojitá závislost

Společnost Zyxel je doposud známá zejména svými produkty pro kabelové a WiFi sítě. Díky produktům ZoneDAS dokážeme efektivně řešit závislost organizací a uživatelů na hlavní síťové infrastruktuře i na mobilní konektivitě.

Zatímco většina firem a organizací sídlí na místech, která jsou i v tom nejzapadlejším koutě pokryta kvalitním mobilním signálem, stále se najde nemálo těch, které takové štěstí nemají. Problémy s pokrytím mohou způsobovat například silné stěny starých budov, železobetonové zdi, umístění provozovny ve sníženém přízemí či suterénu nebo několikapatrové podzemní garáže, a to vše je překážkou pro přenos LTE nebo GSM signálu.

S nedostatečným pokrytím mobilním signálem bojuje celá řada budov, jako např. velké kancelářské objekty, nemocnice, hotelové komplexy, nákupní centra, sklady a výškové domy. V takových případech potřebujete řešení, které dokáže pokrýt větší oblast, a pravděpodobně ho navíc budete muset instalovat na několika podlažích.

Dokonalé řešení

Jako dokonalé řešení pro všechny tyto případy se nabízí opakovač Zyxel MultiSite, který dosah mobilní jednotky, tj. zařízení zajišťujícího mobilní připojení (v zásadě se jedná o mobilní router s výkonnou anténou) rozšíří až o 100 metrů. Díky možnosti kaskádového zapojení až sedmi opakovačů MultiSite navíc získáte až sedm základnových ministanic, které dokáží mobilní signál rozšířit až na vzdálenost 700 metrů.

Každý opakovač MultiSite mobilním signálem pokryje plochu 3600 metrů čtverečních, což při kaskádovém zapojení sedmi zařízení znamená pokrytí až 25 tisíc metrů čtverečních celkem. Pro lepší představu uvádím, že to jsou více než tři fotbalová hřiště.

Pokud ani to nestačí, protože mobilním signálem potřebujete pokrýt například silniční nebo železniční tunel, můžete se spolehnout na zařízení Zyxel SymmRepeater, která dokáží signál přenášet až 500 metrů daleko a v případě větších vzdáleností také umožňují kaskádové zapojení.

Certifikace CE RED

Pro naše zákazníky je důležité, že opakovač MultiSite má certifikaci CE RED, což znamená, že splňuje veškeré bezpečnostní a regulativní požadavky evropských orgánů na zařízení využívající veřejné rádiové spektrum. Díky této shodě s požadavky lze opakovač okamžitě používat.

Vzhledem k tomu, že člověk se dnes neustále spoléhá na to, že bude vždy na příjmu, je překvapivé, kolik míst se stále potýká s vážnými problémy s pokrytím mobilním signálem. Opakovač ZoneDAS MultiSite si již před svým uvedením na trh získal značnou pozornost, a tak nás těší, že ho nyní můžeme nabídnout i evropským zákazníkům.

Autor: Petr Koudelka, Senior Sales Engineer, Zyxel

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS