Přeskočit na obsah

Tigo Colombia prodá 1100 věží společnosti KKR v Kolumbii

Dceřiná společnost Millicom Tigo Colombia souhlasila s prodejem 1 100 telekomunikačních věží americké investiční společnosti KKR.

Millicom 24. ledna oznámil dohodu, díky které KKR pronajme bezdrátové komunikační věže společnosti Tigo Colombia na podporu jejích bezdrátových sítí.

Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

„Tato transakce s KKR, přední franšízou v oblasti digitální infrastruktury s hlubokými odbornými znalostmi a oddaností regionu, je dalším krokem ke krystalizaci hodnoty našich věží v Latinské Americe, zjednodušuje naše podnikání a umožňuje nám soustředit se na služby našim zákazníkům,“ řekl Mauricio Ramos, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Millicom.

„Tato transakce zvyšuje naši provozní a kapitálovou efektivitu v Kolumbii s dlouhodobými závazky z pronájmu denominovanými v kolumbijských pesos, což je v souladu s naším cílem zvýšit náš podíl financování v místní měně.”

KKR uvedla, že plánuje spolupracovat s platformou digitální infrastruktury NEXO LatAm, která podporuje implementaci infrastrukturní strategie KKR v celé Latinské Americe.

Investice od KKR se provádí prostřednictvím fondu KKR Global Infrastructure Investors IV.

Tigo je třetím největším kolumbijským operátorem s více než 15 miliony zákazníků.

Mateřská společnost Millicom zahájila plány na převod aktiv věží na svou novou společnost Lati, přičemž se očekává, že pokryje více než 10 500 mobilních věží v Latinské Americe, v zemích včetně Guatemaly, Hondurasu, Bolívie, Kolumbie, Panamy, Nikaraguy, Salvadoru, a Paraguay.

Minulý rok byl Millicom kvůli potenciálnímu prodeji také spojen s Apollo Global Management a Marcelo Claure.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Foto: Pixabay

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS